detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sloní oko

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Žloutek 6 ks
  • Cukr 6 lžíce polévková rovná
  • Hladká mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Kakao 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Bílek 6 ks
  • Máslo 1 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Polotučné mléko 250 ml
  • Banán 2 ks
  • Topping - čokoládová poleva 100 g
  • Kypřící prášek do pečiva 10 g

Postup přípravy:

Utřeme žloutky s cukrem, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao a vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 stupňů. Po upečení ohneme přes papírovou roli od alobalu a necháme vychladnout. 
Mezitím si utřeme máslo s cukrem a oříšky spařené mlékem po vychladnutí všleháme do másla. Korpus vyplníme krémem, vložíme do něj banány, polijeme připravenou čokoládou a posypeme ořechy.
Redakce

Autor: Redakce

Sloní oko

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017