detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Slovenská zemiaková haruľa na plechu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zemiaky surové 1 kg
  • Vajcia 2 ks
  • Múka polohrubá 2 PL
  • Cibuľa 1 ks
  • Cesnak 5 strúčik
  • Soľ 1 štipka
  • Korenie čierne mleté 1 štipka
  • Rasca mletá 1 štipka
  • Majorán drvený 1 štipka

Postup přípravy:

Postrúhané surové zemiaky zmiešame so všetkými ingredienciami. Cibuľu a cesnak pretlačíme cez lis, osolíme a zmes navrstvíme na vopred vymastený plech.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 180 st., kým sa neupečie do zlatista, pred koncom ešte potrieme bravčovou masťou povrch harule a chvíľku dopečieme. Po upečení nakrájame na štvorce  a môžeme podávať napr. s kyslou sudovou kapustou. Dobrú chuť!
bobcek

Autor: bobcek

Slovenská zemiaková haruľa na plechu

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 1.11. 2015 12:33

Jana Csakvaryová, 1.11. 2015 12:33

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:42

Zkusím.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016