detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Smažené rýžové koule

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže 250 g
  • Masový vývar 500 ml
  • Tvrdý sýr 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 30 g
  • Strouhanka 60 g
  • šalvěj 1 snítka
  • Kurkuma 1 špetka
  • Mletý římský kmín 1 špetka
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Citronová šťáva 3 lžíce polévková rovná
  • Petržel nať 1 šálek
  • Rostlinný olej 200 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Na troše oleje osmahněte rýži. Lepší pro tuto úpravu je rýže kulatozrnná, lepivá. Když se rozehřeje, zalijte ji silným vývarem z masa nebo zeleniny a přiveďte k varu. Vařte zvolna za občasného zamíchání asi deset minut a potom nechte rýži pod poklicí dojít. Do prochladlé rýže vmíchejte žloutky, koření, citronovou šťávu a škrobovou moučku případně přisolte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a posekanou zelenou petrželku. Ze vzniklé hmoty pak tvořte kuličky, do každé z nich vložte kostičku sýra a lístek šalvěje. Potom je obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji. Rýžové kuličky s křenovou omáčkou a teplou šunkou jsou skvělé stejně, jako samostatná lahůdka s dresinky, například ke sklence vína.
Redakce

Autor: Redakce

Smažené rýžové koule

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017