detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Smažený květák

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Květák 1 hlávka
  • Strouhanka 3 hrnek
  • Hladká mouka 1 hrnek
  • Vejce 4 ks

Postup přípravy:

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance. Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci. Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka.
kačec2208

Autor: kačec2208

Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017