detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Smažený květák

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Květák 1 hlávka
  • Strouhanka 3 hrnek
  • Hladká mouka 1 hrnek
  • Vejce 4 ks

Postup přípravy:

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance. Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci. Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka.
kačec2208

Autor: kačec2208

Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák Smažený květák

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 29.3. 2017 11:56

Katka Vašíčková, 29.3. 2017 11:56

Ano je :)

Vendula Staňková, 26.3. 2017 13:53

Výborné

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:03

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:44

Vynikající

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 10:59

My také :)

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 10:58

Zkuste :)

Katka Vašíčková, 21.9. 2015 10:57

Zkuste :)

Pavla Popovičová, 18.9. 2015 17:07

máme moc rádi :)

Nikola Rompotlová, 18.9. 2015 16:35

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 17.9. 2015 7:46

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU