detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Smažený lilek na víně

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Lilek 2 ks
  • Bílé víno suché 200 ml
  • Citronová šťáva 20 ml
  • Rostlinný olej 4 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Pepř 1 špetka
  • Kari koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Cibule 1 ks
  • Petržel nasekaná 1 hrst
  • Citrón 6 plátek

Postup přípravy:

Lilek oloupeme, nakrájíme jej na asi 1 cm tlustá kolečka, osolíme z obou stran a necháme ho odstát. Pak slijeme šťávu z lilků, na pánvi rozpálíme olej a lilky dohněda opečeme. Na stejné pánvi a ve stejném oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibulku, přidáme kari a zamícháme.
Poté přilijeme víno, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Do směsi na pánvi přidáme opečený lilek a podusíme ještě asi 5 minut. Podáváme s vařenou rýží nebo bramborami, sypanými nakrájenou petrželí a ozdobené plátkem citrónu.
Redakce

Autor: Redakce

Smažený lilek na víně

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 27.8. 2016 7:06

Jana Csakvaryová, 27.8. 2016 7:06

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 7.8. 2016 9:16

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 7.8. 2016 9:16

Dobrý tip.

Jana Csakvaryová, 7.8. 2016 9:16

Lahůdka.

Alena Šullová, 26.5. 2011 13:53

lilek můžu na všechny způsoby, díky za další tip :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016