detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Smetanový dort

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 500 ml
  • Čokoláda na vaření 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krystal 120 g
  • Hladká mouka 50 g
  • Mouka hrubá 30 g
  • Kakao 40 g
  • Řepkový olej 3 lžíce polévková rovná
  • Džem - jahodový 3 lžíce polévková rovná
  • Jahody 15 ks
  • čokoládová poleva 1 ks

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 18645.7 kJ
  • Bílkoviny: 182.4 g
  • Sacharidy: 394.5 g
  • Tuky: 403.05 g

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme náplň. Smetanu přivedeme k varu, pak do ní přidáme čokoládu a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Poté odstavíme z plotny a necháme vychladit. Bílky vyšleháme s polovinou cukru na sníh. Pak vyšleháme žloutky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojíme, vmícháme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a olej. Těsto naplníme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 170 stupních asi 40 minut. Po vychladnutí korpus prořízneme na půl, slepíme marmeládou a vložíme zpět do formy. Vyšleháme dobře vychlazený krém, část dáme na korpus a přidáme část ovoce, pak rozetřeme zbytek krému a dort necháme v lednici ztuhnout. Nyní dort vyndáme z formy. Rozpustíme čokoládovou polevu, dort přelijeme a necháme znovu vychladit. Nakonec jej dozdobíme zbylým ovocem a případně šlehačkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 8:30

Šárka Novotná, 15.9. 2015 8:30

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 8:30

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 8:30

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 12.9. 2015 8:13

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016