detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sněhové koláčky s ovocem a šlehačkou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Bílek 4 ks
  • Cukr krupice 250 g
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Smetana 250 ml
  • Čerstvé ovoce 300 g

Postup přípravy:

Nejprve ušlehejte pevný sníh z bílků, do kterých přidejte pár kapek citronové šťávy. Do ušlehaného sněhu přisypávejte po lžících cukr. Až sníh zhoustne, zpevní a začne se lesknout, vložte šlehací mísu do horké vodní lázně a stále šlehejte tak, aby se bílková hmota stejnoměrně zahřívala. Když je hmota teplá a na vytažené metle drží pěkné špičky, vyjměte mísu z horké lázně, chvíli zvolna promíchávejte a pak ještě teplou hmotu vložte do cukrářského sáčku. Na pečicí papír stříkejte libovolné tvary, nejčastěji ozdobné spirály. Sušte v troubě při teplotě okolo 100 °C a přitom toho nechte pootevřená dvířka trouby, aby mohla unikat vlhkost.
Délka sušení záleží na velikosti koláčků, ale většinou je to 1 i více hodin. Sněhové koláčky zdobte šlehačkou a ovocem a slepujte.
Redakce

Autor: Redakce

Sněhové koláčky s ovocem a šlehačkou

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 31.5. 2011 8:36

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:36

děsně lepivé :)

Alena Šullová, 22.5. 2011 22:56

mám takovou zkušenost, že sušit se musí alespoň dvě hodiny, jinak se to chvíli po vytažení z trouby začne lepit, i když to bezprostředně po vytažení vypadalo perfektně :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016