detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sorbet z kiwi s ananasem a kokosem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kiwi 240 g
  • Cukr 120 g
  • Bílé víno sladké 200 ml
  • Led 100 ml
  • Ananas 200 g
  • Kokosové lupínky 20 g
  • Whisky 20 ml

Postup přípravy:

Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Do malého kastrolu nalijeme 200 ml vody, přidáme cukr a krátce povaříme. Přilijeme víno a vše svaříme na polovinu objemu. Přidáme kiwi, asi 2 minuty podusíme, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do formy rozdělíme kostky ledu. Kiwi rozmixujeme, nalijeme na ledové kostky a dáme zamrazit. Zmrazené kostky nasypeme do plastového sáčku a paličkou opatrné roztlučeme na menší kousky. Ty potom rozmixujeme v mixéru na ledovou tříšť a ihned naběračkou nebo kleštěmi na zmrzlinu rozdělíme do misek. Ozdobíme rozkrojeným plátkem ananasu, posypeme kokosem a přelijeme whisky.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017