detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Špagety s cizrnovými knedlíčky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cizrna 450 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Olivový olej 1 lžička kávová rovná
  • Strouhanka 20 g
  • Loupaná rajčata - konzerva 80 g
  • Rajský protlak 2 lžíce polévková rovná
  • Špagety 350 g
  • Čerstvý hrášek 200 g
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Bazalka čerstvá 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Do mixéru (robotu) nasypeme již předem uvařenou měkkou cizrnu, přidáme nasekaný česnek, vaječný žloutek, strouhanku, sůl, a trochu pepře. Celou směs dohladka rozmixujeme, hmotu rozdělíme na 16 přibližně stejných dílů a namočenýma rukama z ní vytvarujeme kuličko-knedlíčky. Po té dáme vařit vodu na těstoviny a odlijeme si šťávu z rajčat, kterou necháme na později.
Na velkou pánev dámě rajčata nakrájená na plátky, přidáme k nim rajský protlak a nezakryté je za občasného míchání vaříme na mírném ohni 5 minut. Do vřící vody dáme vařit špagety a během vaření si připravíme pánev, do které přelijeme rajčatovou šťávu z konzervovaných rajčat a opatrně do ní vložíme všechny cizrnové knedlíčky. Šťávu uvedeme do varu, snížíme teplotu, přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme 10 minut.
Poté opatrně vmícháme hrášek a všechno uvedeme do varu. Opět zakryjeme a na mírném ohni 5 minut povaříme. Do nahřáté servírovací mísy přendáme slité špagety, opatrně je promícháme s knedlíčkovou omáčkou a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.
Redakce

Autor: Redakce

Špagety s cizrnovými knedlíčky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 13:42

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:42

úžasné,ukládám :)

Šárka Novotná, 13.1. 2015 8:26

zkusím :)

Lucie Kalmusová, 9.5. 2011 9:03

Už se mi sbíhají sliny! Sice nevím jestli to bude jíst přítel, ale jestli ne, tak bohužel bude hlady :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016