detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Spaghetti alla carbonara

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špagety 320 g
  • Smetana 33% 100 ml
  • Žloutek 4 ks
  • Pecorino romano 60 g
  • Pancetta 40 g
  • Voda, olivový olej 1 dle potřeby
  • Pepř, sůl 1 trocha

Postup přípravy:

Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Pancettu nakrájíme na proužky. Žloutky, smetanu a 30 g pecorina smícháme dohromady. Pancettu orestujeme na olivovém oleji, zalijeme vodou a stáhneme z ohně. Uvařené špagety přidáme na pánev s pancettou a začneme zahřívat, tekutina se nesmí vařit. Do horkých špaget přidáme směs žloutků, smetany a pecorina a mícháme do mírného zhoustnutí. Servírujeme na talíř a posypeme zbytkem pecorina.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (15)

Poslední příspěvek: 29.3. 2017 12:13

Katka Vašíčková, 29.3. 2017 12:13

Ano je :)

Vendula Staňková, 26.3. 2017 14:14

Výborné

Katka Vašíčková, 15.3. 2017 13:54

Zkuste :)

Pavlína Skýbová, 10.3. 2017 16:07

1+

Katka Vašíčková, 4.3. 2017 17:43

Zkuste :)

Katka Vašíčková, 4.3. 2017 17:43

Zkuste :)

Katka Vašíčková, 4.3. 2017 17:42

My také :)

Jana Csakvaryová, 31.1. 2017 7:34

Dobrý tip.

Jana Csakvaryová, 31.1. 2017 7:34

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 31.1. 2017 7:34

Máme rádi.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU