detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Špenátová polévka

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špenát mražené listy 250 g
  • Cibule 80 g
  • Česnek 4 stroužek
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Smetana 200 ml
  • Brambory vařené 400 g
  • Mrkev 70 g
  • Máslo 50 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Kopr sekaný 1 lžíce polévková rovná
  • Petržel nať 1 lžíce polévková rovná
  • Rostlinný olej 1 dl

Postup přípravy:

Oloupanou mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na nitky a spaříme horkou vodou. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se spařenou mrkví a máslem. Vytvoříme válečky či jiné úhledné tvary, které vložíme na vymazaný plech a dáme je zvolna zapékat do trouby. Překrájíme rozmražený špenát, nakrájíme najemno cibuli a posekáme nadrobno česnek. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak kratičce česnek a nakonec přidáme špenát. Po chvilce vše zalijeme vývarem, krátce povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme posekané natě a podáváme spolu s opečeným bramborovým pyré. Dospělým můžeme polévku dochutit mletým pepřem.
Redakce

Autor: Redakce

Špenátová polévka

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 31.7. 2016 7:58

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 7:58

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 7:58

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 7:58

Pochoutka.

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:32

vypadá to krásně, to bramborovo mrkvové pyré určitě zkusím :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016