detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Špenátové noky s parmezánem

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Špenát čerstvé listy 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Tvaroh měkký odtučněný 250 g
  • Mouka celozrnná 100 g
  • Žloutek 3 ks
  • Pepř bílý 1 špetka
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Parmazán/parmezán 200 g
  • Staročeské koření 10 g
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Česnek 3 stroužek

Postup přípravy:

Listový špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme 1 minutu, necháme jej vychladnout a rozsekáme ho. Přidáme tvaroh, žloutky, sůl, pepř, namletý muškátový oříšek a přisypeme tolik mouky, aby se hmota nelepila. Vymodelujeme noky, které vložíme do vroucí vody (použijeme vodu, ve které jsme vařili špenát) a vaříme cca 3 minuty. Rozpálíme troubu na 250 stupňů, noky klademe na pekáč, posypeme parmezánem a zapečeme (cca 4 minuty).
Z rozmačkaného česneku, polévkového koření a zakysané smetany připravíme omáčku.
Jako přílohu přidáme zeleninový salát.
Redakce

Autor: Redakce

Špenátové noky s parmezánem

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 31.7. 2016 8:15

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 8:15

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 31.7. 2016 8:15

Zkusím.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:41

dobrota

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:13

vyzkouším

Jana Brunecová, 30.6. 2013 17:20

Špenát mám ráda, vyzkouším recept.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016