detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Špikovaná hovězí pečeně na slanině

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Anglická slanina 100 g
  • Hovězí maso 400 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř mletý 1 hrst
  • Hera 40 g
  • Cibule 100 g
  • Nové koření 10 kulička
  • Hladká mouka 20 g
  • Hovězí vývar 450 ml

Postup přípravy:

Maso našpikujeme klínky slaniny. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji. připravíme si základ. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a na zbylém tuku ji orestujeme do tmavě zlaté barvy. Na cibulce ještě párkrát otočíme našpikovaný váleček masa a pak základ zalijeme trochou vody. Přisypeme několik kuliček nového koření, přiklopíme a dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení občas dolijeme vodu a maso obrátíme. Krásně měkké maso vyndáme ze základu. Pokličku již odstraníme a začneme odvařovat přebytek vody. Základ vydusíme nazpět až na tuk. Tuk zaprášíme moukou, krátce mouku orestujeme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře promícháme a necháme provařovat 20 minut. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, které přepustíme na rozpálené pánvi. Omáčku procedíme a do hotové omáčky přilijeme teplou přepuštěnou slaninu a hned přikryjeme, aby neutekla pára.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 3.10. 2015 9:16

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:16

Vynikající

Nikola Rompotlová, 18.8. 2015 11:14

určitě :)

Katka Vašíčková, 18.8. 2015 0:54

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 3.8. 2015 23:19

to je :)

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 11:55

dobrota

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016