detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Steak s křupavou kůrčičkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 600 g
  • Pšeničná krupice 50 g
  • Kari koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř mletý 1 lžička kávová rovná
  • Máslo 50 g
  • Plnotučná hořčice 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana na vaření 10 % 250 ml
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Pokud chcete ozvláštnit běžný plátek masa, pak neváhejte a připravte si podle své fantazie obal, který pak po upečení bude na steaku pikantní a ještě pěkně křupavý. Celý trik spočívá v tom, že se maso obalí do pšeničné nebo jiné krupice. Zároveň se  do krupice přidá libovolné koření, třeba drcený pepř, trochu kari koření nebo mletý kmín a zázvor, prostě koření podle vaší chuti a fantazie. Asi je vám jasné, že se okořeněný a osolený steak docela normálně osmaží zprudka na pánvi. Pokud ale budete k masu připravovat na pánvi také omáčku, pak křupavý steak vyjměte a nechte ho v teplé troubě na talíři dojít a mezitím dodělejte omáčku. Třeba hořčičnou. Do výpečku dejte hrudku másla a lžíci hořčice, vše chvilku opékejte a pak dolijte smetanu a vše nakonec posypte mletým pepřem.
Redakce

Autor: Redakce

Steak s křupavou kůrčičkou

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 14.12. 2014 8:55

Jana Csakvaryová, 14.12. 2014 8:55

Zkusím.

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:17

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:28

vyzkouším

Pavlína Skýbová, 26.8. 2013 11:13

musím vyzkoušet

Alena Šullová, 5.5. 2011 13:45

hmm, tak to musím vyzkoušet - snad mi nikdo nebude nadávat, že to maso křupe, když nikdy před tím nekřupalo :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017