detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Steak z tuňáka na smažené rýži

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Steak z tuňáka 700 g
  • Rýže 200 g
  • Rostlinný olej 2 dl
  • Škrob bramborový 30 g
  • Sůl 3 lžička kávová vrchovatá
  • Kari koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mletý hřebíček 1 špetka
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Zelí pekingské 500 g
  • Cibule 100 g
  • Vinný ocet bílý 50 ml
  • Cukr třtinový 30 g
  • Mrkev 50 g
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Pepř bílý 1 lžička kávová rovná
  • Bílek 2 ks

Postup přípravy:

Do uvařené rýže vmícháme bílky, polovinu škrobu, sůl a koření. Ze vzniklé hmoty vytvoříme a usmažíme na rozpáleném oleji placky. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme na nitky nakrájenou mrkev a po chvilce vložíme zelí nakrájené na stejnoměrné širší nudle. Vmícháme zálivku připravenou z cukru, soli, octa, trochy vody a poloviny škrobové moučky. Vše krátce povaříme a okořeníme mletým zázvorem. Steaky z tuňáka osušíme, vložíme do rozpáleného oleje, krátce a prudce je opečeme na pánvi a poté je necháme pozvolna dotáhnout v troubě předehřáté na 90°C. Hotové steaky osolíme a opepříme a podáváme na smažené rýži.
Redakce

Autor: Redakce

Steak z tuňáka na smažené rýži

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017