detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Štrasburská plněná kachna

příprava: 1 hod
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kachna 1 ks
  • Vepřové mleté maso 500 g
  • Játra kuřecí 150 g
  • šunka 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Smetana na vaření 10 % 100 ml
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Pepř bílý 1 špetka
  • Rozmarýn mletý 1 lžička kávová rovná
  • Slanina 0 g
  • Slanina 50 g

Postup přípravy:

Očištěnou a omytou kachnu prořízněte podél hrudní kosti a postupně vykostěte tak, že v kůži a mase zůstanou pouze koncové kosti křídel, stehen a biskup. Svalovinu na prsou i stehnech prořízněte, rozprostřete po kůži a zlehka ji osolte a okmínujte. Z mletého masa, vajec, smetany a koření vymíchejte jemnou fáš. Dochuťte solí a přidejte na stejnoměrné kostky nakrájenou slaninu, šunku a játra. Směs vytvarujte do válce a vložte na vykostěnou kachnu. Následně sešijte kůži kachny tak, aby vzniknul válec připomínající tvarem kachnu. Ten pak zabalte do hliníkové fólie a pečte v troubě asi 90 minut v mírné teplotě. Podlijte vše dostatečně vodou a přidejte nasekané kosti, sůl a trochu drceného kmínu. Na závěr kachnu rozbalte a dopečte při teplotě 200 °C. Z vypečených kostí a výpeku připravte šťávu. Plněnou kachnu krájejte na silnější plátky a podávejte s knedlíky a zelím.
Redakce

Autor: Redakce

Štrasburská plněná kachna

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 21.6. 2013 14:32

Pavlína Skýbová, 21.6. 2013 14:32

chtěla jsem napsat dobrůtka

Pavlína Skýbová, 21.6. 2013 14:31

dobrůzka

eva kozurkova, 2.12. 2012 9:52

Miluji kachnu......tento recept je zajimavy ale pro mne a mou rodinu hodne "tucny".....takze budu hledat dal neco ze zdravejsich receptur

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016