detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Šunkovo-špekové knedlíky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rohlík 400 g
  • Brambory 600 g
  • Šunka drůbeží 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Muškátový květ 1 špetka
  • Petržel nať 1 špetka

Postup přípravy:

Nastrouhejte brambory, osolte je, přidejte vejce, muškátový květ a sekanou zelenou petrželku a také na kostičky nakrájenou šunku. Vše důkladně promíchejte. Potom přidávejte suché, tvrdé kostky nakrájené z rohlíků, chvíli promačkávejte a jakmile na sebe rohlík natáhne vlhkost a vše zpevní, tvořte kulaté knedlíky. Ty obalte v hrubé mouce. Vařte je ve vroucí osolené vodě podle velikosti asi 15 minut. Podávejte jako přílohu nebo jako samostatný pokrm například se smetanovou křenovou omáčkou, špenátem s vejci a smetanou nebo třeba i s gulášovou šťávou. Pochopitelně, že jsou tyto knedlíky dobré i s klasickým nebo pikantním dušeným zelím.
Redakce

Autor: Redakce

Šunkovo-špekové knedlíky

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 14.10. 2014 23:13

Šárka Novotná, 14.10. 2014 23:13

chuťovka :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:25

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:39

dobrý nápad

Jana Brunecová, 11.6. 2013 23:50

Jsou výborné, mohu doporučit.

Alena Rejlková, 10.10. 2011 13:15

takové knedlíky jsem nikdy nevařila ani nejedla, ale velice mě to láká

Alena Šullová, 20.5. 2011 13:24

to je velmi zvláštní kombinace bramborovo-houskových knedlíků s uzeninou - musím někdy vyzkoušet :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016