detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Šunkový nákyp s pórkem

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambory 900 g
  • Sůl 3 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý 5 špetka
  • Pórek 500 g
  • Máslo 3 lžíce polévková rovná
  • Čedar (cheddar) 100 g
  • Rajčátka cherry 100 g
  • Hladká mouka 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Směs čerstvých bylinek 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mléko 300 ml
  • Petržel hladkolistá 2 lžíce polévková rovná
  • Zauzená šunka 500 g

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a dáme vařit do slané vody doměkka. Očistíme a na kolečka nakrájíme pórek. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla  a při střední teplotě za stáleho míchání na něm pórek asi 6-8 minut opékáme, nesmí zhnědnout. Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky. Ve větší zapékací míse rozehřejeme zbytek másla a při střední teplotě a za častého míchání opečeme nakrájenou šunku asi 5 minut. Nastrouháme sýr, rajčata nakrájíme na poloviny a odložíme stranou. K šunce přimícháme mouku, směs bylinek a minutu opékáme. Přidáme mléko a za stáleho míchání uvedeme do varu, přisypeme strouhaný sýr a mícháme dokud se nerozpustí. Potom přidáme pórek, podle chuti osolíme a opepříme a co nejvíce snížíme teplotu. Brambory slijeme,rozmačkáme na kaši a přidáme ještě asi 150ml mléka a 2 lžíce másla. Bramborovou kaši upravíme na šunku s pórkem v zapékací míse, ale střed necháme volný, do něj dáme rozkrájená rajčata. Mísu s nákypem vložíme do rozpálené trouby dokud nezezlátne povrch brambor. Hotový nákyp ozdovíme sekanou petrželkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:39

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:39

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:39

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:56

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:28

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 3.9. 2015 18:32

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016