detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Svatomartinská kachna

příprava: 1 hod
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rohlík 3 ks
  • Játra kuřecí 150 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Smetana na vaření 10 % 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Vejce 2 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka
  • Majoránka čerstvá 1 lžička kávová rovná
  • Kmín 1 lžička kávová rovná
  • Petržel nať 1 špetka
  • Kachních stehen 6 ks

Postup přípravy:

Kachní stehna vykostěte tak, aby na konci stehna zůstal kousek kosti s kloubem. Svalovinu lehce rozřežte a osolte. Na pánvi rozpusťte slaninu, přidejte velmi jemně nakrájenou cibulku a nechte ji zpěnit pak přidejte, prolisovaný česnek a potom na malé kousky nakrájená játra. Krátce vše opečte. Pak osolte, zalijte smetanou, přidejte majoránku. Po zchladnutí zašlehejte vejce. Poté lehce vmíchejte na kostičky krájené rohlíky a vzniklou nádivku rozdělte do připravených stehen. Dobře ji natlačte až do konce ke kosti a stehýnka stáhněte hliníkovou fólií tak, aby měla válcovitý tvar na konci se zužující ke kloubu. Pečte zvolna asi 50 minut. Pak stehna rozbalte a dopékejte při vyšší teplotě, až mají vypečenou kůži.
Redakce

Autor: Redakce

Svatomartinská kachna

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 28.8. 2011 22:40

Josef K., 28.8. 2011 22:40

u nás to bývá kachna :-) . Husa na Štěpána či Nový rok :-)

Alena Šullová, 23.5. 2011 22:22

my to nikdy neřešili, ale tchyně nás každý rok zve na svatomartinskou husu a já už nějakou dobu cítím, že je potřeba tomuto zvyku udělat přítrž - udělám doma kachničku a na návštěvu jet odmítnu :-)

Jarmila Nesvadbová, 6.3. 2011 17:23

u nás to bývá husička

Leoš Špachta, 12.11. 2010 11:27

Ke Svatomartinskému vínu jedině kachnička! Nebo snad husička?

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016