detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

švestkový koláč

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Cukr krupice 90 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 5 lžíce polévková rovná
  • Mouka polohrubá 180 g
  • Kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • švestka 1 kg
  • Mouka polohrubá 80 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Máslo 50 g
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Mandle loupané 2 hrst

Postup přípravy:

1.V míse promíchám pěkně dohladka zakysanou smetanu, krupicový cukr, vanilkový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. V druhé, menší misce promíchám mouku s práškem do pečiva, nasypu je do těsta a vše pečlivě spojím.2.Pekáček nebo zapékací mísu o rozměru 20 x 30 cm důkladně vymažu máslem, vysypu hrubou moukou, vliju do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřu.3.Předehřeju si troubu na 180 °C. Švestky vypeckuju, rozkrojím je napůl a slupkou dolů je rozprostřu na těsto, aby byla celá plocha pokrytá.4.V míse špičkami prstů propracuju mouku s cukrem, máslem a skořicí na drobenku. Drobenkou pak posypu koláč. A úplně navrch rozhodím mandlové lupínky. Koláč peču v troubě asi 50 minut.Tip - Tenhle koláč se dá udělat skoro z každého ovoce. Dobré jsou meruňky, hrušky, borůvky, rebarbora. Právě to, co zrovna uzrálo.
janaklein

Autor: janaklein

švestkový koláč

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 27.2. 2016 6:50

Monika Leitgebová, 27.2. 2016 6:50

Ten musím zkusit ;-) Zní to skvěle...

Pavlína Skýbová, 23.7. 2015 13:21

mnamka

Jana Csakvaryová, 18.7. 2015 14:31

Máme rádi.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU