detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Svíčková Welington

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí 800
  • Listové těsto 300
  • Česnek 2
  • Bylinky 1
  • Kapary 150 g
  • Pórek 10 g
  • Máslo 60 g
  • Olej 100 ml
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Očištěný váleček či špičku pravé svíčkové vložte do rozpáleného oleje a maso zprudka ze všech stran opečte. Ve výpeku krátce osmahněte jemně posekaný česnek, pórek, kapary a bylinky. Listové těsto pomoučněte a rozválejte na tenký plát. Do jeho středu rozetřete změklé máslo tak, aby po zabalení přilehlo na opečené maso. Ochladlou bylinkovou směs rozetřete na máslo, pak vložte opečené maso. Těsto můžete po stranách naříznout rádýlkem a střídavě pak do pásků balit svíčkovou, nebo maso jen obalte, umáčkněte a poté povrch potřete rozšlehaným vejcem. Pečte na pomaštěném plechu v rozpálené troubě (210 °C) asi 5 až 7 minut a pak při nižší teplotě (160 °C) dopékejte dalších 10 minut.
Redakce

Autor: Redakce

Svíčková Welington

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 27.12. 2015 8:48

Jana Csakvaryová, 27.12. 2015 8:48

Pochoutka.

Šárka Novotná, 11.1. 2015 21:45

díky za tip :)

Alena Šullová, 20.7. 2011 20:15

dík za tip, i když s telátkem taky mám i nemám dobré zkušenosti... :-(

Viktorie Blahová ( Mladová ), 12.7. 2011 12:38

ta fotka nemá chybu, vypadá to úžasně

Tomáš Novotný, 1.6. 2011 1:03

Zkuste teleci, ktere na cca 12 hod az den nalozite do oleje. No, svickova to neni, ale ja to obcas jako nahradu pouzivam ;-)

Alena Šullová, 20.5. 2011 12:50

miluju beef wellington, ale dělám trochu jinak :-)
na tomhle jídle mi vadí, že je drahé a tudíž se nedá vařit často - ale z jiného masa by to nešlo :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016