detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Svítek

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sádlo 20 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 hrst
  • Mouka polohrubá 30 g
  • Petržel nasekaná 1 hrst

Postup přípravy:

Tuk dobře rozšleháme, postupně přimícháme žloutky, mírně osolíme, lehce vmícháme pevný sníh z bílků, mouku a část dobře propláchnuté petrželky. Svítek rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech nebo pekáček a pečeme ve středně rozehřáté troubě dorůžova. Pečený a částečně vychladlý svítek vyndáme z plechu a nakrájíme na menší kostičky. Při servírování vkládáme do polévky.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 3.10. 2015 9:16

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:16

Vynikající

Nikola Rompotlová, 18.8. 2015 11:14

to je :)

Katka Vašíčková, 18.8. 2015 0:58

Dobrota :)

Nikola Rompotlová, 3.8. 2015 23:19

:)

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 11:56

1+

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016