detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sýrové biftečky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Tvrdý sýr 500 g
  • Rohlík 4 ks
  • Vejce 3 ks
  • Strouhanka 1 hrst
  • Hladká mouka 50 g
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Majonéza 100 ml
  • Kečup 50 ml
  • Plnotučná hořčice 40 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 3721.6 kJ
  • Bílkoviny: 43.55 g
  • Sacharidy: 45.7 g
  • Tuky: 73.18 g

Postup přípravy:

Sýr nastrouhejte na hrubo a vložte do misky. Přidejte vejce, na maličkaté kostičky nakrájené rohlíky, trochu strouhanky a vše promíchejte. Pak umáčkněte kouli, tu roztlačte jako karbanátek a umáčkněte v hladké mouce. Biftečky opékejte na oleji z obou stran nebo smažte. Vytvoříte tak smažený sýr, který neteče a který můžete dle libosti ještě ochutit či polepšit kousky šunky, brokolice, bylinkami a podobně.
Také můžete vyzkoušet kombinace různých druhů sýrů. Podávejte s omáčkou z majonézy smíchané s kečupem a hořčicí, nebo jogurtem či kysanou smetanou s rozsekanými bylinkami.
Redakce

Autor: Redakce

Sýrové biftečky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017