detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sýrové kuličky k vínu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Plísňový sýr 50 g
  • Kozí sýr 50 g
  • Sýr Camembert 45 % 50 g
  • Tvrdý sýr 50 g
  • Vejce 3 ks
  • Kypřící prášek do pečiva 1 lžička kávová vrchovatá
  • Strouhanka 100 g
  • Bílé víno suché 50 g
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Slunečnicový olej 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Sýry nastrouhejte a spolu s dalšími ingrediencemi smíchejte, vypracujte měkké těsto. Nechte chvíli ztuhnout a pak vyválejte stejnoměrný pramen, ze kterého nakrájejte stejné dílky. Ty uválejte na kuličky. Smažte v rozpáleném oleji a ještě teplé neste na stůl. Koření a přísady volte podle chuti a také podle odrůdy vína. Zkuste třeba tymián nebo směs provensálských bylin, kousky oliv, nitky uzeného masa nebo různá semínka a oříšky. S dobrými sýry ovšem nepotřebujete žádné další doplňky. Sýry do smažených kuliček vybírejte podle toho, k jakému vínu je budete předkládat. V případě bílých vín volte sýry měkké, jemné, polotvrdé nebo i tvrdé, ale zásadně bez výrazných chutí a vůní. K červeným vínům používejte naopak sýry archivní, zrající a sýry s ušlechtilou plísní.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:42

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:42

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 18:58

zajímavé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017