detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Sýrový závin

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Listové těsto 350 g
  • Lučina 300 g
  • Vejce 2 ks
  • šunka 120 g
  • Paprika červená 120 g
  • Petržel nasekaná 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sezamová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Na troše oleje osmahneme papriky nakrájené na drobné kostičky, přidáme k nim provensálské bylinky a posekanou petrželovou nať. Do přírodního sýra vmícháme šunku, papriky, bylinky, vejce a sůl. Vzniklou směs zavineme do tenkého plátu listového těsta. Doporučujeme dělat úzké záviny, vypadají efektivněji. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 20 – 30 minut. Upečený závin nakrájíme a ještě teplý podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem. Sýrový závin je výborný i studený.
 
petr.stupka

Autor: petr.stupka

Sýrový závin

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 10.1. 2015 21:02

Šárka Novotná, 10.1. 2015 21:02

zajímavé :)

Jana Csakvaryová, 8.4. 2012 8:11

Vypadá velmi chutně.

Josef K., 28.8. 2011 23:22

znám to v méně opulentní variantě, ale tohle je paráda, určitě příště zkusím tuhle

Marianna Nemcová, 24.11. 2010 20:56

Dobrá a rychlá mňamka, výborná k posezení u vína

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016