detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Tenký ovocný koláč s jahodami

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Listové těsto 120 g
  • Čerstvé ovoce 300 g
  • Jedlá želatina 1 sáček
  • Zakysaná smetana 100 ml
  • Cukr 40 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 723 kJ
  • Bílkoviny: 7.36 g
  • Sacharidy: 17.76 g
  • Tuky: 9.12 g

Postup přípravy:

Listové těsto rozválejte na tenký plát a ten vložte do formy nebo na lehce pomaštěný plech. Těsto propíchejte vidličkou a pečte několik minut v rozpálené troubě při teplotě 180 °C. V té době si připravte ovoce. Lze využít čerstvé a stejně tak i ovoce mražené. Větší kusy pokrájejte. Na upečený plát, který vydýchnul horkost, skládejte či sypte ovoce, pocukrujte a přelijte dortovým želé připraveným podle návodu na sáčku. Ihned krájejte a podávejte doplněné kysanou, případně ušlehanou sladkou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Tenký ovocný koláč s jahodami

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017