detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Těstovinový salát palermo

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Těstoviny 300 g
  • Olivy 150 g
  • Sušená rajčata v oleji 100 g
  • Balsamikový ocet 20 ml
  • Olivový olej 20 ml
  • Mořská sůl 1 špetka
  • Bazalka čerstvá 1 lístek
  • Tymián sušený 1 špetka
  • Saturejka 1 špetka
  • Petržel nať 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Parmazán/parmezán 100 g

Postup přípravy:

V dostatečně slané vodě uvařte těstoviny tak, aby byly uprostřed ještě pevné. Scezené těstoviny rychle zchlaďte studenou vodou a nechte dobře odkapat. Pak do nich promíchejte trochu olivového oleje, soli a citronovou šťávu a uložte je v lednici. Zelené bylinky, ve kterých nesmí chybět bazalka, nasekejte nebo natrhejte na drobné kousky, vložte je do misky, zalijte olejem, osolte, zakápněte balsamikovým octem a důkladně chvíli míchejte. Pak přidejte nasekaná sušená rajčata, olivy (tmavé i zelené nebo podle vaší chuti). Opět vše promíchejte. Nakonec do směsi nastrouhejte část parmazánu nebo podobného sýru (grana). Prochlazené těstoviny spojte s dresinkem a dílčí porce přivoňte čerstvě pomletým pepřem a zkrášlete sýrovými hoblinkami a lístky bazalky.
Redakce

Autor: Redakce

Těstovinový salát palermo

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017