detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Těstoviny s lilkem

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Lilek 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Rajský protlak 50 g
  • Feta 100 g
  • Penne 400 g
  • Řepkový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Sůl 2 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na kostičky, vsypeme do cedníku a zasypeme lžičkou soli. Promícháme a necháme 10 minut odstát. Mezitím nakrájíme česnek a cibuli nadrobno a dáme vařit těstoviny. Vypocený lilek v cedníku vymačkáme pomocí papírové utěrky, zároveň ho tak i osušíme. Rozpálíme větší pánev a orestujeme cibuli a česnek, přidáme lilek a ze všech stran ho opečeme. Přilijeme protlak a chvíli podusíme. Pokud je třeba,přisolíme a opepříme. Uvařené těstoviny scedíme a vmícháme do omáčky. Podáváme s nadrobenou fetou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 10.3. 2017 16:15

Pavlína Skýbová, 10.3. 2017 16:15

mnamka

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:47

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:47

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:47

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:36

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 8:40

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:38

Zkusím.

Boris Šimko, 6.9. 2015 18:13

Toto jedlo vyskúšam a potom napíšem komentár, inak lilek-baklažán často patrí do mojej kuchyne a je zdravý.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017