detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Těstoviny se selskou omáčkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cibule středně velká 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Řepkový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Domácí klobása 500 g
  • Drůbeží vývar 3 lžíce polévková rovná
  • Loupaná rajčata - konzerva 1 balíček
  • Sůl 3 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý 3 špetka
  • Těstoviny bezvaječné 350 g
  • Mražený hrášek 150 g

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit vodu na těstoviny. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a oloupaný česnek prolisujeme. Na pánvi zahřejeme olej a obojí při mírné teplotě asi 4 minuty opékáme až je cibule měkká. Klobásy nahrubo nakrájíme, nebo je zbavíme slupky a rozemeleme. Maso přidáme do pánve a při vysoké teplotě za stálého míchání asi 7 minut opékáme dohněda, nesmí se připalovat. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a dle chuti okořeníme. Uvedeme do varu, zmírníme teplotu a zvolna 10 minut vaříme, občas zamícháme. Vroucí vodu na těstoviny osolíme, vsypeme těstoviny, vaříme 4-5 minut,pak přidáme mražený hrášek a vaříme další 4-5 minut. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme a přidáme do omáčky a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Na talíři můžeme případně posypat strouhaným parmazánem.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 22.8. 2016 7:48

Jana Csakvaryová, 22.8. 2016 7:48

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 22.8. 2016 7:48

Pochoutka.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:41

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:41

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:41

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:42

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 8:35

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:30

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016