detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Thajské dary moře

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kreveta 300 g
  • Mušle 250 g
  • Rýžové nudle 300 g
  • Černé houby (Jidášovo ucho) 30 g
  • Citronová tráva 1 svazek
  • Rýžové víno 1 lžíce polévková rovná
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Glutasol 1 špetka
  • Cukr třtinový 2 lžička kávová vrchovatá
  • Koriandr 1 snítka

Postup přípravy:

Černou houbu namočíme a až nabude, uvaříme ji 15 minut v osolené vodě. Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě s přídavkem glutamanu (jen na špičku nože). Uvařené nudle scedíme a promícháme se směsí sekaného koriandru a oleje. Krevety a mušle opláchneme, osušíme a vložíme do vroucího rýžového vína s trochou cukru a citrónovou trávou (použijeme jen spodní část, listy před vařením potlučeme paličkou). Po chvilce oheň ztlumíme a dary moře necháme 3 minuty marinovat. Pak vytvoříme ze všech surovin salát, přelijeme ho olejem a ochuceným vínem a ozdobíme suchými rýžovými nudlemi osmaženými v horkém oleji.
Redakce

Autor: Redakce

Thajské dary moře

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 27.7. 2016 16:23

Pavlína Skýbová, 27.7. 2016 16:23

nádhera

Jana Csakvaryová, 29.5. 2016 7:29

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 20.10. 2014 9:02

Zkusíme.

Alena Šullová, 26.5. 2011 15:45

to vypadá jako velká dobrota s tou houbou - budeme muset vyzkoušet :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016