detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Tlačenkový salát

příprava: 15 - 20 min
vaření: nevaří se

Počet porcí:

Ingredience:

  • Tlačenka světlá průměr 400 g
  • Okurky kyselé 3 ks
  • Cibule 1 ks
  • Paprika (kapie) 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Řepkový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Plnotučná hořčice 2 lžíce polévková rovná
  • Ocet 2 lžíce polévková rovná
  • Nakrájená pažitka 1 hrst
  • Pepř mletý 2 špetka

Postup přípravy:

Tlačenku nakrájíme na plátky a pak na menší kostičky, kyselé okurky a cibuli nasekáme na kolečka. Papriku pokrájíme na úzké proužky. Z oleje, hořčice, octa, pepře, soli, pažitky a nasekané petrželky si připravíme dresink, kterým vše zalijeme. Salát bude ještě lepší, když ho necháte v lednici rozležet.
Moncik03

Autor: Moncik03

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017