detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Tomatový kuskus

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuskus 250 g
  • Drcená rajčata 200 g
  • Zeleninový vývar 250 ml
  • Cibule 1 ks
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Mletý římský kmín 1 špetka
  • Oregano čerstvé 1 lístek
  • Bazalka čerstvá 1 lístek
  • Petržel nasekaná 1 špetka
  • Zakysaná smetana 150 ml
  • Fazolové lusky 450 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Rajčátka cherry 100 g

Postup přípravy:

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Jakmile začne zlátnout, zalijeme ji drcenými rajčaty, chvilku necháme odvařit vodu, aby směs zhoustla, přidáme koření, sůl a zeleninový vývar. Do vroucí směsi nasypeme kuskus, krátce ho zavaříme a necháme pod poklicí dojít - asi tři minuty. Fazolové lusky spolu s cherry rajčaty krátce osmahneme na oleji a podáváme je k vařenému kuskusu spolu se zakysanou smetanou. Do pokrmu můžeme přidat také zelené bylinky či různé kořenící směsi. Zajímavou chuť dodá například posekaná máta
nebo pasta ze sezamových semínek.
petr.stupka

Autor: petr.stupka

Tomatový kuskus

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 16.4. 2016 7:09

Jana Csakvaryová, 16.4. 2016 7:09

Zkusím.

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 12:42

skvělý tip,zkusím :)

Šárka Novotná, 10.1. 2015 21:01

zajímavé :)

Pavlína Skýbová, 19.9. 2014 14:16

pochoutka

Jana Csakvaryová, 19.9. 2014 8:08

Dobrý tip.

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:32

dobrota

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:21

nádherný recept, určitě příště udělám kuskus na červeno :-)

Jarmila Nesvadbová, 29.1. 2011 9:52

Kuskus máme moc rádi a se zeleninou jej dělávám. Nenapadlo mě přizdobit smetanou, zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016