detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Tradiční slanina se zelím a petrželová omáčka

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Slanina uzená 500 g
  • Uzené vepřové maso 500 g
  • Zelí hlávkové bílé 1 hlávka
  • Zelí hlávkové červené 1 hlávka
  • Brambory ranné 8 ks
  • Máslo 100 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Máslo 100 g
  • Mouka polohrubá 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Polotučné mléko 300 ml
  • Petržel nasekaná 150 g
  • Zelný vývar 100 ml

Postup přípravy:

Slaninu a uzené maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu a scedíme. Zalijeme studenou vodou, znovu přivedeme k varu a asi 50 min. povaříme. Odstraníme vrchní listy zelí, rozpůlíme je, přidáme do hrnce ke slanině a dalších 20 min. povaříme. Když je slanina uvařená, vyjmeme ji, položíme na prkénko a nakrájíme na jemné plátky.
Zelí scedíme, osolíme, opepříme, nakrájíme a přidáme kousek másla.
Petrželová omáčka:
Z másla a mouky umícháme tmavou jíšku, do níž postupně vlijeme vývar ze zelí a pak mléko. Přivedeme k varu a necháme pár minut provařit. Přidáme petrželku, opeříme a promícháme.
Redakce

Autor: Redakce

Tradiční slanina se zelím a petrželová omáčka

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 10.9. 2015 18:00

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 18:00

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:11

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU 2017