detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Třešňová marmeláda pro začátečníky

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Želírovací cukr Extra 2:1 1 pytlíček

Postup přípravy:

Nejprve si musíte vysterilizovat sklenice: Potřebujete cca 5 malých skleniček. Sklenice důkladně vymyjte vč. víček. Dejte je na plech hrdlem vzhůru a vložte na 10 minut do trouby rozpálené na 100 stupňů. Pak je vyndejte dnem vzhůru na čistou utěrku a nechte vyschnout.Víčka si vyvařte 5 min ve vroucí vodě a také nechte vyschnout. Případně se dají i zakápnout alkoholem. To je také sterilizuje.
Třešně vypeckujte a musí vám to dát 1 kg. Není potřeba nějak dál krájet, prostě to vložte do hrnce. Zasypte přípravkem Želírovací cukr Extra 2:1 a postavte na plotnu a dejte vařit. Až se začne tvořit na povrchu pěna, odebírejte jí lžící. Vařte 5-10 minut, až vidíte, že se třešně začnou více rozvářet. Pak vezměte tyčový mixér a třešně rozmixujte na požadovanou hustotu. Pak zkuste, jestli vám marmeláda už dobře želíruje - lžičkou naberte malinké množství, které kápnete na porcelánový talířek. Podle toho, jestli dobře ztuhne, poznáte, že je marmeláda hotová. Horkou marmeládu plňte do vyvařených sklenic, které hned zavíčkujete a postavíte hrdlem dolů. Po vystydnutí je obraťte zpět.
kabalenka

Autor: kabalenka

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 2.9. 2015 16:24

Nikola Rompotlová, 2.9. 2015 16:24

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 28.8. 2015 8:00

Třešně máme rádi.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017