detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Tvarohovka

příprava: 30 - 40 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Měkký tvaroh 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Rostlinný olej 8 lžíce polévková rovná
  • Polotučné mléko 12 lžíce polévková rovná
  • Cukr krupice 150 g
  • Cukr vanilkový 2 sáček
  • Citronová kůra 1 sáček
  • Mouka 500 sáček
  • Kypřící prášek 2 sáček
  • Rozinky 1 hrst
  • Mandle 1 hrst
  • Kandované ovoce 1 hrst

Postup přípravy:

Tvaroh, vejce, olej, mléko, cukr a citrónovou kůru s vanilkovým cukrem smíchejte pečlivě ve stejnorodou hmotu. Do mouky rozmíchejte prášek do pečiva a nasypejte rozinky, oloupané a posekané mandle a kandované ovoce. Mouku pak postupně vmíchejte do tvarohového základu a míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Těsto pak vložte do olejem vytřené formy, mokrou stěrkou ho urovnejte a pečte v troubě při 180 stupních asi půl hodiny. Zda je tvarohovka upečená poznáte podle toho, že do ní zabodnutá špejle po vytažení není lepivá od nedopečeného, mazlavého těsta. Tvarohovku docela snadno připravíte i s umělým sladidlem. Zpravidla by mělo stačit asi tak 50 g umělého sladidla na uvedenou recepturu.
Redakce

Autor: Redakce

Tvarohovka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017