detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Utopené chuťovky

příprava: 15 - 20 min
vaření: více jak 4 hodiny
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Olivy 100 g
  • Tvrdý sýr 200 g
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Vinný ocet bílý 1 dcl
  • Olivový olej extra virgin 1 dcl
  • šunka 200 g
  • Ocet 2 dcl
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Cukr 1 lžička kávová rovná
  • Kapie sterilované 100 g
  • Koření na steaky 1 lžička kávová rovná
  • Uzené maso 200 g
  • Okurky sterilované 150 g
  • Kozí rohy 100 g
  • Cibule 100 g

Postup přípravy:

Podle vaší fantazie a chuti můžete kombinovat různé dobroty, které dopředu „utopíte“ v nálevu náležitě okořeněném a přiměřeně kyselém. Výborná je kombinace sýrů, oliv nakládaných v nálevu s vinným či balsamikovým octem a olivovým olejem i směsí koření. Stejně jako měkké uzeniny můžete „utopit“ šunkové závitky v octovém nálevu se solí a nakládanými paprikami. Uzené maso snese kysané zelí s křenem, okurky apod. Při samotné oslavě si tak ušetříte práci - jen postavíte sklenice na stůl, případně jejich obsah vložíte do misky, a ať si každý vybere podle chuti. Stačí přidat pečivo a vše je hotovo.
Redakce

Autor: Redakce

Utopené chuťovky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 13:40

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:40

perfektní! vyzkouším :)

Pavlína Skýbová, 19.3. 2014 15:28

super nápad

Martin Blaha, 22.6. 2011 0:52

výborný nápad, já zatím dělám jen nakládaný hermelín - ale takhle to rozšířit mě nenapadlo

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016