detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Uzené maso v pivním těstíčku

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Světlé pivo 1 l
  • Uzené maso 1 kg
  • Mouka polohrubá 350 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl 1 hrst
  • Pepř 1 hrst
  • Slunečnicový olej 4 dl
  • Špenát čerstvé listy 1 kg
  • Česnek 15 stroužek
  • Olivový olej 1 dl

Postup přípravy:

Vařené (pokud je to nutné) uzené maso nakrájíme na porce. Z piva, mouky, vajec a soli vypracujeme těsto, které musí být tak husté, aby drželo na mase. Do těsta namáčíme uzené maso a smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách. Listový špenát očistíme tak, že odstraníme ztvrdlé středy. Omyjeme osušíme a krátce zblanšírujeme v mírně osolené vodě. Po krátké chvilce listy špenátu vyndáme a ihned ponoříme doo´studené vody s ledem. Zchladíme, vyndáme a necháme okapat. Před samotným dokončením jídla krátce orestujeme konfety česneku na olivovém oleji, přidáme špenát a prohřejeme.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 18.12. 2015 20:07

Nikola Rompotlová, 18.12. 2015 20:07

určitě :)

Nikola Rompotlová, 18.12. 2015 20:07

určitě :)

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:16

Vynikající

Nikola Rompotlová, 18.8. 2015 11:13

určitě :)

Katka Vašíčková, 18.8. 2015 0:52

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 3.8. 2015 23:19

to je :)

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 11:54

pochoutka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016