detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Valašský karbanátek

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Pohanka lámanka 300 g
  • Slanina 100 g
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 10 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Majoránka sušená 1 lžička kávová rovná
  • Lněné semínko 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sádlo 200 g

Postup přípravy:

Pohanku zalijeme vroucí osolenou vodou, přidáme mletý kmín a pod pokličkou ji necháme asi 15 minut dojít. Vody musí být dvojnásobek než je pohanky. Na pánvi necháme rozpustit nakrájenou slaninu, na ní pak  osmahneme cibuli nakrájenou najemno a utřený česnek. Vše vmícháme do spařené pohanky, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, škrobovou moučku a majoránku. Ze vzniklé hmoty tvoříme kuličky, ty roztlačíme na placky a obalíme je ve lněném semínku. Karbanátky pečeme zvolna na sádle a podáváme s červeným nebo bílým
zelí či ze zelným salátem.
petr.stupka

Autor: petr.stupka

Valašský karbanátek

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017