detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vánoční perníčky

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 500 g
  • Hera 100 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Med včelí 100 g
  • Žloutek 3 ks
  • Vejce 2 ks
  • Perníkové koření 2 lžička kávová rovná
  • Jedlá soda 1 lžička kávová rovná
  • Citronová šťáva 20 ml

Postup přípravy:

Nejprve dobře promíchejte mouku s jedlou sodou. Přidejte všechny sypké suroviny, rozehřátý tuk s máslem a vejce. Vše dobře promíchejte, aby na těstě nebyly šmouhy ani flíčky. Těsto, zabalené v mikroténu, nechte 1 den v lednici odpočinout. Z těsta vyválejte plát vysoký 3-5 mm a vykrajujte různé tvary. Vložte do předehřáté trouby a při 180°C pečte 10-12 min. Aby perníčky byly lesklé a hladké, je třeba je po upečení potřít rozšlehaným vejcem s trochou citrónové šťávy. Vychladlé perníčky nazdobte bílkovou, případně čokoládovou polevou.
Bílková poleva: Prosejte moučkový cukr. Vyšlehejte bílky do pevného sněhu a ten posypte cukrem. Jemně smíchejte. Poleva musí být pevná, aby se dala nastříkat. Naplňte cukrářský sáček s malým otvorem a zdobte dle fantazie.
Redakce

Autor: Redakce

Vánoční perníčky Vánoční perníčky Vánoční perníčky Vánoční perníčky

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 18:01

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:01

Dobrota :)

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:21

dělám podobné, ale v tomto receptu jsem se dost poučila - citronová šťáva, potírání až po upečení...
díky, za půl roku zkusím :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016