detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vánoční perníčky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 500 g
  • Hera 100 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Med včelí 100 g
  • Žloutek 3 ks
  • Vejce 1 ks
  • Perníkové koření 2 lžička kávová rovná
  • Kakao 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Jedlá soda 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Nejprve vše sypké promíchejte s moukou a teprve potom přidejte rozehřátý tuk s medem a vejcem. Důkladně propracujte těsto, které nebude mít žádné šmouhy a fleky. Zabalte ho do fólie nebo mikroténu a nechte v chladnu několik hodin, nejlépe do druhého dne. Těsto rozvalujte na stejnoměrný plát, vykrajujte tvary a pečte na papíře. Pokud by vám perníčky při pečení propadaly, uprostřed je třeba teplotu zvýšit a pokud by zase pukaly, pečete příliš zostra. Aby byly perníčky lesklé a hladké je třeba po jejich upečení potřít jejich povrch vajíčkem rozšlehaným s trochou citrónové šťávy.
Redakce

Autor: Redakce

Vánoční perníčky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017