detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vánoční perníčky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 500 g
  • Hera 100 g
  • Cukr moučkový 150 g
  • Med včelí 100 g
  • Žloutek 3 ks
  • Vejce 1 ks
  • Perníkové koření 2 lžička kávová rovná
  • Kakao 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Jedlá soda 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Nejprve vše sypké promíchejte s moukou a teprve potom přidejte rozehřátý tuk s medem a vejcem. Důkladně propracujte těsto, které nebude mít žádné šmouhy a fleky. Zabalte ho do fólie nebo mikroténu a nechte v chladnu několik hodin, nejlépe do druhého dne. Těsto rozvalujte na stejnoměrný plát, vykrajujte tvary a pečte na papíře. Pokud by vám perníčky při pečení propadaly, uprostřed je třeba teplotu zvýšit a pokud by zase pukaly, pečete příliš zostra. Aby byly perníčky lesklé a hladké je třeba po jejich upečení potřít jejich povrch vajíčkem rozšlehaným s trochou citrónové šťávy.
Redakce

Autor: Redakce

Vánoční perníčky

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 18:05

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:05

Dobrota :)

Klára Bodirogić, 24.11. 2012 20:02

jdu na ně, tak uvidíme, jak se zadaří :-)

Alena Šullová, 23.5. 2011 22:06

recept mám podobný, ale používám máslo a nedávám tam to kakao - možná příště pro barvu trošičku přidám :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016