detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vařená potahovací hnota

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Voda 150 ml
  • Máslo 70 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Cukr moučkový 500 g
  • Mandlové aroma 2 kapky

Postup přípravy:

Vodu s máslem vložíme do hrnce a přivedeme k veru. Přidáme hladkou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se směs nezačne oddělovat od stěny. Připravenou hmotu necháme vychladnout a přimícháme moučkový cukr a mandlové aroma. Cukr dále přidáváme podle konzistence hmoty. musí být tvárná. Lze ji libovolně barvit potravinářskými barvami. Tvaruje se lépe než klasický marcipám.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 19:12

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:12

Zkusím

Katka Vašíčková, 28.9. 2015 11:15

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 28.9. 2015 11:12

Zkusim

Jana Csakvaryová, 28.9. 2015 9:09

Lahůdka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016