detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Velikonoční sekaná

příprava: 1,5 hod
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Uzené maso 1 kg
  • Masový vývar 1 l
  • Vejce 10 ks
  • Rohlík 10 ks
  • Pšeničná krupice 200 g
  • Droždí (kvasnice) 40 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Česnek 3 stroužek
  • Kopřivy 10 ks

Postup přípravy:

Vychladlé uvařené maso nakrájejte na stejnoměrné kostičky a stejně tak i rohlíky. V teplém vývaru se špetkou cukru rozmíchejte nadrobené kvasnice, přidejte krupici a nechte vzejít. Pak zašlehejte vejce, spařené a posekané kopřivy, prolisovaný česnek a všechno osolte. Do vzniklého těstíčka nakonec zamíchejte nakrájené maso a rohlíky. Zamíchejte vše zlehka a krátce. Hmotu vložte do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Nechte asi 20 minut kynout a pak pečte zvolna podle výšky vrstvy asi půl hodinky při teplotě okolo 180 stupňů. S pažitkovou smetanou a hlávkovým salátem, jak teplá tak i studená, je opravdu výborná.
Redakce

Autor: Redakce

Velikonoční sekaná

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 3.4. 2015 8:42

Jana Csakvaryová, 3.4. 2015 8:42

Je skvělá.

Pavlína Skýbová, 18.4. 2014 11:03

vypadá to lákavě

Alena Šullová, 26.5. 2011 10:40

nikdy jsem nedávala do nádivky droždí... určitě zkusím, musí to být výborné :-)

Aneta Vagalová, 19.4. 2011 13:33

vypadá to dobře :) já Velikonoce neslavím, takže jsem tohoto šílenství - vyvařování, uklízení - ušetřena :D

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU 2017