detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřová kolena s pivem a medem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zadní vepřová kolena 2 ks
  • Stroužků česneku 8 ks
  • Bobkové listy 4 ks
  • Světlého piva 500 ml
  • Dijonské hořčice 2 lžíce
  • Medu 2 lžíce
  • Sádlo voda pepř sůl 1 ks

Postup přípravy:

Větší kolena přesekneme, osolíme, opepříme, okořeníme drceným bobkovým
listem, přendáme do mísy a zalijeme pivem v kterém jsme rozmíchali lžíci
medu a necháme do druhého dne marinovat

Kolena přendáme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme druhým
pekáčem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 1 hodině pečení přidáme
nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a pečeme dalších 45 minut, potom
sundáme druhý pekáč a 15-20 minut necháme odkrytá aby se udělala
kůrčička

Maso vyjmeme do výpeku zamícháme dijonskou hořčici, prohřejeme a přecedíme a propasírujeme přes síto

Kolena na talíři přelijeme výpekem nebo šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (30)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 19:04

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:04

Dobrota

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016