detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 800 g
  • Kompot brusinky 200 ml
  • Červené víno polosuché 150 ml
  • Citronová šťáva 50 ml
  • Pomerančová šťáva 50 ml
  • Cukr krystal 20 g
  • Worcesterová omáčka 10 ml
  • Sůl 5 špetka
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Panenku očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Brusinkový kompot a červené víno přivedeme k varu, dochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, worcesterem, cukrem a solí.
Dle potřeby můžeme zjemnit smetanou a krátce povaříme. Měkkou panenku nakrájíme šikmo a z půlky přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovými pusinkami.
Redakce

Autor: Redakce

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017