detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 800 g
  • Kompot brusinky 200 ml
  • Červené víno polosuché 150 ml
  • Citronová šťáva 50 ml
  • Pomerančová šťáva 50 ml
  • Cukr krystal 20 g
  • Worcesterová omáčka 10 ml
  • Sůl 5 špetka
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Panenku očistíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Brusinkový kompot a červené víno přivedeme k varu, dochutíme pomerančovou a citrónovou šťávou, worcesterem, cukrem a solí.
Dle potřeby můžeme zjemnit smetanou a krátce povaříme. Měkkou panenku nakrájíme šikmo a z půlky přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborovými pusinkami.
Redakce

Autor: Redakce

Vepřová panenka s brusinkovou omáčkou

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.10. 2013 21:26

jana komadova, 28.10. 2013 21:26

aj ja som ho robila odporúčam

Radim Roženek, 20.11. 2010 17:31

Recept jsem dnes vyzkoušel a musím skutečně doporučit. Pefektní.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016