detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřová žebírka na medu

příprava: 40 - 50 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová žebra 1 kg
  • Med včelí 3 lžíce polévková rovná
  • Citrón 1 ks
  • Koření pěti vůní 1 hrst
  • Olivový olej 1 hrnek
  • Pepř 1 hrst
  • Česnek 5 stroužek
  • Sůl 1 hrst
  • Sojová omáčka 3 lžíce polévková rovná
  • Chilli papričky 3 ks

Postup přípravy:

Připravíme marinádu z medu, citronové šťáv, rozmačkaného česneku s trochou oleje a sojové omáčky. Ochutíme kořením, případně chilli. Žebra osolíme a opepříme, lehce potřeme marinádou a dáme do trouby péct na 220 stupňů. Po dvaceti minutách vyndáme pekáč z trouby a dolijeme zbytek marinády. Troubu stáhneme na 160 stupňů. Pečeme doměkka, až med zkaramelizuje.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017