detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřová žebírka na medu

příprava: 40 - 50 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová žebra 1 kg
  • Med včelí 3 lžíce polévková rovná
  • Citrón 1 ks
  • Koření pěti vůní 1 hrst
  • Olivový olej 1 hrnek
  • Pepř 1 hrst
  • Česnek 5 stroužek
  • Sůl 1 hrst
  • Sojová omáčka 3 lžíce polévková rovná
  • Chilli papričky 3 ks

Postup přípravy:

Připravíme marinádu z medu, citronové šťáv, rozmačkaného česneku s trochou oleje a sojové omáčky. Ochutíme kořením, případně chilli. Žebra osolíme a opepříme, lehce potřeme marinádou a dáme do trouby péct na 220 stupňů. Po dvaceti minutách vyndáme pekáč z trouby a dolijeme zbytek marinády. Troubu stáhneme na 160 stupňů. Pečeme doměkka, až med zkaramelizuje.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (18)

Poslední příspěvek: 18.12. 2015 20:10

Nikola Rompotlová, 18.12. 2015 20:10

určitě :)

Nikola Rompotlová, 18.12. 2015 20:10

určitě :)

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 9:59

Vynikající

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 17:50

tojo :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 17:49

tojo :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 17:49

tojo :)

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 7:20

Dobrůtka :)

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 7:20

Dobrůtka :)

Katka Vašíčková, 19.8. 2015 7:20

Dobrůtka :)

Šárka Novotná, 15.7. 2015 16:31

zkusím :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016