detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřové a kuřecí adobo

příprava: 3 hodiny
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Česnek 70 g
  • Ocet 200 ml
  • Bobkový list 0 g
  • Sojová omáčka 100 ml
  • Pepř 0 g
  • Kuře 1000 g
  • Vepřový bok 1000 g
  • Rostlinný olej 30 ml
  • Kokosové mléko 350 g
  • Sůl 10 g

Postup přípravy:

Vepřový bok použijeme nejlépe pěkně prorostlý s kůží a vrstvou tuku. Česnek rozdělíme na stroužky, které oloupeme a rozdrtíme. V misce smícháme ocet se sójovou omáčkou, přidáme bobkový list a marinádu ochutíme česnekem a drceným pepřem.

Kuře rozdělíme na 8 porcí. Kuřecí maso i vepřový bok omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velké asi 5 x 5 cm. Maso vložíme do mísy, zalijeme je česnekovou marinádou, přiklopíme poklicí a necháme v chladničce 1 až 2 hodiny rozležet.

Masovou směs i s marinádou dáme do hlubší pánve a pod pokličkou dusíme při mírné teplotě asi 30 minut. Maso vyjmeme a rozdělíme je pokud možno podle druhu, šťávu z masa slijeme do misky a odložíme stranou.

V jiné pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nejprve vepřové a potom kuřecí maso dozlatova. Olej z masa slijeme a už nepoužijeme. Maso zalijeme odloženou šťávou, dusíme dalších asi 10 minut, až se přebytečná tekutina vyvaří a šťáva zhoustne. Pak lze přidat kokosové mléko a podusit ještě další 3 minuty. Nakonec podle chuti osolíme.

Tip: Maso můžeme vykostit a znovu osmažit dokřupava. Adobo se tradičně podává teplé s dušenou rýží.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016