detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřové kotlety s kapary

příprava: 3 hodiny
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kotleta 4 plátek
  • Máslo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Kapary 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Cibule 1 ks
  • Okurky sterilované v kořeněném sladkokyselém nálevu 1 ks
  • Hovězí vývar 10 lžíce polévková rovná
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř mletý 4 špetka
  • Chilli omáčka 4 lžička kávová rovná
  • Jarní lahůdková cibulka 1 ks

Postup přípravy:

Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme, pokapeme jemně chilli omáčkou, potřeme olejem a dáme do lednice na 2-3 hodiny odležet. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém kotlety pozvolna z obou stran opečeme. Pak je odložíme na talíř. Do pánve přidáme máslo, na kterém zpěníme posekanou cibuli, posypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vývarem a dobře promícháme. Do omáčky vrátíme kotlety, přidáme lžíci kaparů a zvolna vaříme asi 15 minut. Ke konci přidáme na kostičky nakrájenou okurku.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 30.9. 2015 17:20

Nikola Rompotlová, 30.9. 2015 17:20

Zkusim

Jana Csakvaryová, 30.9. 2015 8:28

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016