detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřové na majoránce s hlívou a cibulkou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřový řízek 600 g
  • Hlíva ústřičná čerstvá 200 g
  • Cibule 250 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 200 ml
  • Bílé víno polosuché 150 ml
  • Majoránka čerstvá 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na proužky, dochutíme pepřem a solí. Hlívu rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a cibulky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po malých porcích za stálého obracení opékáme. Maso vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme hlívu a cibuli. Pak přilijeme smetanu a bílé víno a směs varem zredukujeme. Nakonec přidáme majoránku, vrátíme zpět maso, krátce prohřejeme a podáváme. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambor.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Vepřové na majoránce s hlívou a cibulkou

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:39

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:39

Vypadá to nádherně :)

Alena Šullová, 25.5. 2011 22:17

hlíva a omáčka z bílého vína... neodolatelná kombinace :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016