detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřové panenky s mandlí na jehle

příprava: 10 - 15 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 400 g
  • Játra 100 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Žampion 5 ks
  • Paprika 1 ks
  • Mandle 50 g
  • Olej 100 ml
  • Máslo 50 g
  • Grilovací koření 10 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 3637 kJ
  • Bílkoviny: 31 g
  • Sacharidy: 6 g
  • Tuky: 79 g

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, prošpikujeme ho uzenými mandlemi, potřeme olejem, přidáme koření na grilování a necháme marinovat asi hodinu. Játra nakrájíme na špalíčky, rovněž je prošpikujeme mandlemi a obalíme plátky anglické slaniny. Na špíz či špejli napichujeme střídavě kousky masa, jater ve slanině, plátky žampionů, kousky zelené papriky, vše okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem a opékáme na grilu asi 10–12 minut. Pokud nemáme gril, můžeme také opéci na pánvi v tuku ze všech stran.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Vepřové panenky s mandlí na jehle

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:14

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:14

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:36

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 12:24

vyzkouším

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016