detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Vepřové se špagetami

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová pečeně 500 g
  • Sůl 3 lžička kávová rovná
  • Pepř mletý 2 lžička kávová rovná
  • Jarní cibulka 8 ks
  • Celer řapíkatý 300 g
  • žampiony čerstvé 300 g
  • Řepkový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Špagety 250 g
  • Hrubozrná hořčice 3 lžíce polévková rovná
  • Zakysaná smetana 180 ml

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Jarní cibulky a řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Také houby očistíme a nakrájíme na plátky. Ve velké pánvi zahřejeme při vysoké teplotě olej, Přidáme maso a asi 4-5 minut opékáme, až se mírně zabarví. Potom ho z pánve vyjmeme. Pak do pánve přidáme celer a polovinu cubulek a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Přidáme houby a opékáme je, až změknou. Do vroucí vody dáme vařit špagety, Vaříme asi 6-8 minut, až jsou al dente. Necháme je dobře okapat. Do zeleniny přimícháme zakysenou smetanu s hořčicí a směs uvedeme do varu. Přidáme maso, důkladně ho prohřejeme a dle chuti dosojíme. Opečené vepřové maso s omáčkou upravíme na těstoviny a posypeme zbylými jarními cibulkami.

Obměna: Místo vepřového můžeme použít hovězí svíčkovou nebo drůbeží maso.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:38

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:38

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:38

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:38

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:56

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:27

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 3.9. 2015 18:32

dobrota :)

Anna Šimková, 3.9. 2015 12:57

chutné, dobrý recept :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016